Vacature: Manager Finance & Operations (Disaster Response Team)

Vacatures

Vacature: Manager Finance & Operations (Disaster Response Team)

donderdag 1 februari

Over ZOA

We zijn er voor onze naasten in nood die lijden in deze gebroken wereld. We zijn er voor mensen die alles kwijt zijn geraakt door een oorlog of een ramp. Vanuit onze christelijke identiteit schieten we hen te hulp in noodsituaties en blijven daarna ook trouw, door hen te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Net zolang totdat ze zichzelf weer kunnen redden. Het werk van ZOA wordt gecoördineerd vanuit Apeldoorn. Van daaruit werken wij in meerdere landen in Afrika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Bij ZOA werken wereldwijd ongeveer 1.000 medewerkers.

ZOA is op zoek naar een:

Manager Finance & Operations (Disaster Response Team)

Over ons noodhulpteam

ZOA’s Disaster Response Team (DRT) staat altijd paraat om in actie te komen bij een nieuwe ramp of conflict. Na een ramp is dit team vaak een van de eersten die het vliegtuig of de trein pakt om naar het getroffen gebied te reizen. Het doel is om zo snel mogelijk de hulpverlening op te starten, door een kantoor te openen en lokaal personeel aan te nemen of samen te werken met lokale organisaties. Het team bestaat uit 5 mensen. Wil je meer weten en lezen over ons werk? Lees dan verder op: Noodhulp | ZOA.

Jouw uitdaging

In deze rol bied je ondersteuning op het gebied van financiën, HR, logistiek, inkoop en IT bij de verschillende noodhulpprogramma’s die worden beheerd vanuit het Disaster Response Team. Je houdt toezicht op de systemen en processen in de verschillende gebieden. Als onderdeel van het noodhulpteam reis je in deze rol meerdere keren per jaar voor maximaal 6 achtereen gesloten weken.

Jouw werkzaamheden

In deze rol ben je onder andere bezig met de volgende werkzaamheden op het gebied van de financiën en administratie van het DRT team:

 • Je zorgt ervoor dat de administratie van de DRT afdeling op orde is;
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiële naleving van interne en externe (donor en overheid) regels en voorschriften;
 • Je adviseert en biedt ondersteuning bij de ontwikkeling van begrotingen en financieringsvoorstellen;
 • Je begeleidt financiële audits en zorgt voor een goede opvolging van auditrapporten.

Binnen een DRT-land en programma-opstart houd je je bezig met het volgende:

 • Je geeft leiding aan het opzetten van een nieuw Disaster Response programma op het gebied van financiën, HR, IT, inkoop en logistiek;
 • Je stuurt lokale financiële en ondersteunende collega’s aan;
 • Je bent betrokken bij het werven van lokale collega’s;
 • Je bent bezig met het ontwikkelen, onderhouden en implementeren van land-specifiek beleid en procedures (financiën, HR, IT-veiligheid, logistiek en inkoop) in overeenstemming met ZOA’s wereldwijde richtlijnen;
 • Je voert assessments van lokale partnerorganisaties uit;
 • Je monitort de maandelijkse en driemaandelijkse financiële managementinformatie op land- en programmaniveau.

Bij ZOA hebben we daarnaast ook reguliere landen waar we al werken. Je kunt daar ook werkzaamheden voor verrichten:

 • Door het bieden van ondersteuning op de gebieden van financiën, HR, IT en logistiek;
 • Het tijdelijk vervangen van de Manager of Operations in een ZOA land.

We gaan graag met jou in gesprek als je:

 • Enthousiast over ons werk bent en achter onze visie, missie en christelijke waarden staat;
 • Sterk bent in initiatief nemen, goed prioriteiten kunt stellen, stressbestendig, resultaatgericht en flexibel bent;
 • Goed in staat bent om met multiculturele teams te werken. Internationale ervaring is een plus;
 • Communicatief sterk bent en goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal heb;
 • Een sterke financiële achtergrond en hbo-werk- en -denkniveau heb.

Wat je kunt verwachten is:

 • Een functie met wereldwijde impact;
 • Een functie met veel verantwoordelijkheid, afwisseling en uitdaging;
 • Een team van gedreven, gecommitteerde en professionele collega’s;
 • Een jaarcontract met de intentie van een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een passend salaris van € 3,782.- tot € 5,384.- (op basis van fulltime, 40 uur) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13de maand, 29 verlofdagen en een goede pensioenregeling, een fietsplan, een sportregeling en een laptop.

Goed om te weten:

 • Je reist in deze functie naar gebieden met een hoog veiligheidsrisico. ZOA zorgt voor adequate voorbereiding, denk bijvoorbeeld aan een externe driedaagse veiligheidstraining en interne briefings;
 • Gemiddeld reis je 3 á 4 keer per jaar voor maximaal 6 aaneengesloten weken. Het kan echter voorkomen dat meer reizen nodig zijn;
 • Wanneer je niet reist is de standplaats Apeldoorn. Thuiswerken is daarbij ook een mogelijkheid.

Interesse en je wilt solliciteren?

Solliciteer dan uiterlijk 21 februari 2024 via het sollicitatieformulier via de link Manager Finance & Operations (Disaster Response Team) | ZOA | CVSelectie. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Hielke Zantema (Deputy Disaster Response Director) via e-mail h.zantema@zoa.ngo of 055 366 3339. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Heline Wielink (HR Business Partner) via h.bisschop@zoa.ngo.

Het opvragen van referenties zal onderdeel zijn van het werving -en selectieproces, inclusief COTER check. We zullen je later in het proces vragen minimaal 3 referenties op te geven met betrekking tot je voorgaande functie(s) zoals vermeld in je sollicitatie. Referenties van vorige functies, dienen niet ouder te zijn dan vijf jaar. Omdat ZOA-ondertekenaar is van het Inter-Agence Misconduct Disclosure Scheme, is een ‘Statement of Conduct’ (gerelateerd aan misdragingen zoals seksueel misbruik) onderdeel van de referentie aanvraag.

ZOA hanteert een gelijkekansenbeleid en zet zich in voor diversiteit op de werkvloer. Gekwalificeerde vrouwen en mannen, personen van alle nationaliteiten, culturele achtergronden, en kandidaten met een beperking zijn van harte welkom om te solliciteren.