Agenda

Bekijk de actuele agenda van de VCRO. Heeft u zelf een evenement? Geef dit door via info@vcro.nl.

Zending over Grenzen belicht ondernemen met toegevoegde waarde tijdens businessevent

13 juni 2024

In Oost-Europa zijn nog duizenden gezinnen die in een uitzichtloze situatie leven. Om daarin verandering te brengen heeft Zending over Grenzen verschillende hulpprojecten. Veel van die projecten kunnen worden uitgevoerd dankzij een groot aantal ondernemers dat zich aan Zending over Grenzen heeft verbonden. Om deze verbondenheid te onderstrepen en bekrachtigen wordt op donderdag 13 juni 2024 voor de tweede keer een businessevent georganiseerd.

“Met onze Projecten op Maat helpen we zelfstandige ondernemers of kleine bedrijven in Oost-Europa om vooruit te komen”, legt Relatiemanager bedrijven Hannie van Schaik uit. “We begeleiden collega-ondernemers in bijvoorbeeld Roemenië, Albanië of Bulgarije in hun persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap en groeimogelijkheden. Op deze manier leren ze op eigen benen te staan. We ondersteunen ze om in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Het is geweldig dat we dat samen met ondernemers uit Nederland kunnen doen. Als dat geen ondernemen met toegevoegde waarde is!”

Perspectief

De afgelopen jaren zijn er mooie resultaten behaald. “Ik denk aan het gezin Sechka uit Oekraïne. Hun situatie was uitzichtloos. Dankzij ondernemers uit Nederland konden we hen voorzien van de eerste basisbehoeften en konden ze deelnemen aan een trainingsprogramma. Het gezin heeft nu voldoende vakkennis en is in staat om hun eigen landbouwbedrijf te runnen. Het raakt hen diep dat ondernemers die ze niet kennen de handen naar hen uitstrekken en hen perspectief geven.”

Het is belangrijk om de impact van geboden hulp te delen en ondernemers te blijven betrekken bij de verandering die door hen mogelijk wordt gemaakt in Oost-Europa. Daarom hebben we besloten donderdag 13 juni voor de tweede keer het businessevent te organiseren. Het thema van dit jaar is Sleutelpositie, een positie die we allemaal – bewust of onbewust – op onze eigen plek hebben. Onder leiding van Prof dr. Gabriël Anthonio gaan we onderzoeken hoe we deze persoonlijke positie beter kunnen benutten. Hij neemt ons mee in een leerzame zoektocht naar de juiste sleutel voor herkenbare situaties.”

Het thema Sleutelpositie sluit mooi aan op het project Schone schijn van kans dat vorig jaar is gestart. Ondernemers en andere betrokkenen zijn namelijk allen sleutels die voor 3.000 kinderen goede hygiëne, naschoolse zorg en een voedzame maaltijd mogelijk te maken. Benieuwd hoe uw bedrijf kan participeren? Meld u aan via: zog.nl/zinnige-zaken Of stuur een e-mail naar: bedrijven@zendingovergrenzen.nl

Benieuwd?

Kijk hier voor meer informatie en meld je gelijk aan voor een leerzame zoektocht onder leiding van Prof. Dr. Gabriël Anthonio. Met verwerkingen boordevol lessen waar je echt iets aan hebt en die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijks leven als ondernemer, manager of bestuurder, of gewoon in jouw persoonlijke situatie. Zinnige zaken dus!

Inloop is om 16:00 uur en we starten om 16:30 uur. Er wordt een dinerbuffet verzorgd, waarna het programma om 21:00 uur is afgelopen.

We hopen jou te ontmoeten! Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij!